Registrace na Konferenci pro wellbeing ve škole spuštěna

By | 2.2.2024

Partnerství pro vzdělávání 2030+ pořádá Konferenci pro wellbeing ve škole, která se uskuteční 20. února 2024 v Centru současného umění DOX v Praze.

Zdroj: Partnerství pro vzdělávání 2030+

Týden pro wellbeing ve škole

Akce se koná na závěr nultého ročníku Týdne pro wellbeing ve škole, který pořádá Partnerství pro vzdělávání 2030+ ve spolupráci s více než 50 dalšími organizacemi. Tématem konference je wellbeing dětí i učitelů. 

Hosté konference

Na akci vystoupí přední čeští odborníci a odbornice v oblasti wellbeingu, například Lenka Felcmanová, vedoucí pracovní skupiny Wellbeing a zároveň předsedkyně Society for All, Marie Salomonová, zakladatelka organizace Nevypusť duši nebo Josef Basl z České školní inspekce.

Hlavní řečnicí je Sharon Hoover z University of Maryland (USA), která připravuje příspěvek o podpoře wellbeingu vyučujících, prevenci syndromu vyhoření i konkrétních preventivních aktivitách.

Doprovodné workshopy

V průběhu konference je pro návštěvníky připravena řada workshopů. Cílit budou na rozvoj v oblastech, které hrají v podpoře wellbeingu důležitou roli, jako je socio-emoční učení, vedení třídnických hodin nebo zážitková pedagogika, ale také gender a queer problematika ve vzdělávání.

Více o konferenci a vstupenky na webu konference.

Zdroj: Partnerství pro vzdělávání 2030+