EDUsnídaně – online networking pro inovátor*y ve vzdělávání

By | 14.10.2023

Už po osmé jsme se připojili online z celé České republiky, z pohodlí domova na jedinečný networking a info setkání v jednom, na EDUsnídani – inovace ve vzdělávání, tentokrát 12. října.

Tato online setkání vznikla před 2 lety, kdy vzdělávací platformy Dobrovolnická akademie a Rise and Shine po několikaleté pauze oživily tradiční koncept offline networkingových konferencí EduFórum v Praze, tedy převzaly projekt EduFórum pod svá křídla. Ovšem komunita už tenkrát byla z celého Česka, a tak nové organizátorky a organizátory napadlo kromě offline akcí uspořádat i online networkingy dostupné pro všechny. A tak se konají EDUsnídaně vždy PŘED a PO offline konferencích, a propojují tak vzdělavatele z různých sektorů a z různých koutů České republiky.

KDO SE PŘIPOJIL TENTOKRÁT?

👉 Petr Hedbávný z Fantastické karty a Univerzita Karlova,
👉 Andrea Pištěková, koučka cestovatelů, koordinátorka Erasmus+ projektů,
👉 Nikol Janovská, NLP koučka,
👉 Pavel Filip, hlavní koordinátor Rise and Shine a také aktivní v EduFórum,
👉 Irena Pajerová, zakladatelka Dobrovolnická akademie INEX a koordinátorka EduFórum,
👉 Jana Bolková, transformativní koučka z Porozumění mysli a zakladatelka Šťastná škola,
👉 Alena Wranová z Asociace místních potravinových iniciativ,
👉 Michaela Zákoutská ze vzdělávací mobilní aplikace Glitr,
👉 Alena Konečná, lektorka angličtina a dobrovolnice z Hnutí Brontosaurus,
👉 Jaroslava Sedláková z MAS Česká Kanada.

O ČEM JSME DISKUTOVALI?

Každý networking je jiný a tentokrát jsme se bavili o zahlcenosti a nedostatku času ředitelek a ředitel škol i pedagogů, o koučování a koučovacím přístupu ve školství, umělé inteligenci (AI) ve vzdělávání (která je všude, ale i inovace potřebují čas se rozrůst do každodennosti) i o tématech dalších setkání EduFóra (která budou příští rok v Praze i v dalších městech), a to emoce ve vzdělávání, well-being ve školách i jinde, participace mladých lidí a společenská odpovědnost.

Máte co říct k těmto tématům (nebo máte jiné vzdělávací téma, co je aktuální)? Napište nám nebo se rovnou přihlaste jako zájemci o prezentování své dobré vzdělávací praxe: https://www.eduforum.cz/prihlaste-prezentaci/