Dobrovolníkem na víkend – tipy na jarní dobrodružství

By | 16.4.2024

Baví vás objevovat nová místa? Máte srdce na pravém místě a týmového ducha? V HERO CLANu organizujeme dobrovolnické akce na pomoc různorodým neziskovkám. Se skupinami dobrovolníků vyrážíme do různých koutů Česka a pomáháme s tím, co je zrovna potřeba, ať je to např. natírání plotu, sázení stromů, vyklízení stodoly nebo třeba sběr jablek. Během víkendu odvedeme společnými silami tolik práce, kolik by neziskovka nestihla někdy ani za měsíc a ještě se u toho skvěle pobavíme a poznáme.

Víkendovka Tamjdem – Porta Coeli 2021, 29.-31.10.2021 FOTO Michal Turek

Vyzkoušejte s námi jednoduchou formu dobrovolnictví. Nemusíte nic umět, stačí jeden víkend a chuť do práce. A kdo ví, možná objevíte své nové stránky, o kterých zatím nemáte tušení, získáte nové přátele nebo dokonce životní lásku (…i takové příběhy známe!)

VYBERTE SI SVOU JARNÍ VÍKENDOVKU

Poznejte inspirativní spolek u Prahy a užij si práci v zahradě (20. 4.)

Čeká nás sázení rostlin, údržba zeleně nebo uklízení různých zákoutí. Užijeme si den na čerstvém vzduchu a zakončíme ho u táboráku. Přidejte se k nám.

Pomozte s budováním prostoru pro osobní rozvoj na klidné Vysočině (26. – 28. 4.)
Užijeme si pestrou náplň práce – od sekání a hrabání trávy, přes řezání dřeva a sbírání větví, po převoz kamenů a čištění jezírka. Zažijte to s námi.

JEDNODENKA V KOTLASCE, FOTO MICHAL TUREK TAMJDEM

Protáhněte si svaly ve prospěch oživení zchátralého zámku Veselí (10. – 12. 5.)

Zvelebíme přilehlý park a opravíme kamennou zeď. Poznáme bohatou historii místa a velkolepé plány spolku do budoucna. Přečtěte si více.

Postavte kamennou zeď a prozkoumejte pivovar Chříč (17. – 19. 5.)

Zjistíme, jak se staví samonosná kamenná zeď, užijeme si prohlídku pivovaru a Muzea každodennosti a vychutnáme si zaslouženou jedenáctku přímo ze zdroje! Buďte u toho!

Máte otázky nebo obavy? Obraťte se na koordinátorku Janu: jana@heroclan.cz.


Žádná z akcí se vám nehodí? Na webu heroclan.cz jich najdete mnohem víc. Sledujte nás na Instagramu nebo Facebooku a buďte v obraze o dalších novinkách.

Zdroj. HERO CLAN